• Telefon : +36 30 984 7518

Egy kis Catering történelmi visszatekintés

A Catering egyrést mint szó és szolgáltatás az 1700-as évek végén kezdődött az amerikai Philadelphiában, ahol is egy ünnepélyes bál keretében megünnepelték az angol William Howe tábornok távozását. Attól kezdve a történelem során számos kiemelt rendezvény, esemény, kötelező részévé vált. A II. világháború alatt a harcban álló csapatok ellátása mutatja, hogy mekkora logisztikai háttér kellett egy-egy étkezés megszervezéséhez. Természetesen manapság már csak kellemes, ünnepi eseményekkel alkot szoros kapcsolatot.

Másrészt a szó egy angol kifejezésből származik, amelynek elsődleges jelentése a tömegek ellátása, a tömegek élelmezése. Ide tartozik az utasellátás és a közétkeztetés is.
A catering szolgáltatás a rendezvény étel és ital biztosítása mellett, a rendezvény különböző alkotóelemeinek részleges vagy teljes megszervezését és lebonyolítását is jelenti.

catering-archiv
( New York-i Waldorf Astoria szálloda bálterme 1908-ból)

 

A Catering ma

Tehát a catering szolgáltatás igen széleskörű, hiszen ma már nem csak étel-italszolgáltatásra gondolunk egy rendezvényen, hanem a hozzá kapcsolódó szinte összes szolgáltatásról.
Igen jelentős tényező a helyszín megválasztása. A  helyszín berendezése és a műsor szolgáltatás is e feladatkörbe tartozik.
Így a megrendelők válláról minden esetleges szervezési, utánajárási nehézséget átvállalunk, ha szükséges, kezdve egy megfelelő helyszín felkutatásával, programok, dekoráció, és technikai háttér, kiszolgáló személyzet, biztosításáról.

Egy jól megszervezett és lebonyolított rendezvény catering sikere, a vendégek elégedettsége a legfontosabb elismerés ebben a szakmában. Számunkra a legmegnyugtatóbb, ha megrendelőnk is igazán vendégként tudja érezni magát a saját rendezvényén.

Legfőbb célunk pedig az, hogy cégünk megbízásánál az előre megszavazott bizalmat kiérdemeljük, és egy esetlegesen újabb rendezvény szervezésénél, ne legyen más alternatíva, csak is az „Absolute”!

Kövessen minket…